Cloud security

Cybersecurity is de reeks maatregelen die u neemt om uzelf te beschermen tegen ongeoorloofde toegang tot uw informatiesystemen. Cybersecurity voor bedrijven krijgt steeds meer aandacht door het toenemende gebruik van geautomatiseerde technologie. Wanneer een systeem wordt geschonden, kan het ongeoorloofde gebruiksschade veroorzaakt en soms de informatie van miljoenen gebruikers van het getroffen netwerk in gevaar brengen. Enkele prominente hackverhalen zijn ongebreideld in nieuwskanalen. Volgens experts waren er acht enorme datalekken in de eerste helft van 2019, die goed waren voor het compromitteren van 3,2 miljard documenten. Drie van deze acht datalekken zijn de grootste datalekken aller tijden.

Inbreuken op de beveiliging kunnen leiden tot verlies van klanten

Deze breuken vormen niet alleen een bedreiging voor de persoonlijke privacy en informatie zoals telefoon en e-mails, ze vormen ook een bedreiging voor financiële rekeningen, onze burgerservicenummers en woonplaatsen. Voor een bedrijf dat een informatiesysteem gebruikt om records te gebruiken en op te slaan, wordt dit een serieus probleem. Het optreden van een inbreuk op de beveiliging waarbij mogelijk privérecords zijn gestolen, is het laatste dat een klant wil horen. Dit kan leiden tot het verlies van klanten voor het bedrijf. Met voldoende aanvallen kan het bedrijf zelf verouderd raken. Helaas vormen zakelijke hacks het grootste deel van de beveiligingsinbreuken. Volgens experts onthulde het hun rapport dat de bedrijfssector verantwoordelijk was voor 67% van de gerapporteerde inbreuken. De sector was ook verantwoordelijk voor het blootleggen van 84,6% van de totale records. Met zo’n groot aantal datalekken moeten bedrijven proactief zijn met hun verdediging. De volgende beveiligingsprotocollen helpen de kans op een inbreuk op de beveiliging te verkleinen.

Oorzaken van een cyberaanval

Er zijn een aantal redenen waarom kleine bedrijven zo’n belangrijk doelwit zijn voor cyberaanvallen. Eerst en vooral missen ze vaak de middelen om beschermende barrières op te werpen. De informatie die cybercriminelen nodig hebben, zoals creditcardgegevens, burgerservicenummers en intellectueel eigendom, wordt vaak minder goed verdedigd in een klein bedrijfssysteem. Ten tweede zijn de grotere bedrijven – die de financiële middelen hebben om hun beveiliging te verbeteren – veel moeilijker geworden om aan te vallen. Ten slotte bieden partnerschappen van kleine bedrijven met grotere bedrijven back-channel toegang tot de ware doelen van een hacker.

Verminder cyberrisico’s

Hoewel het misschien niet mogelijk is om alle cyberaanvallen te voorkomen, valt het binnen de verantwoordelijkheid van het bedrijf om afgemeten, verantwoorde voorzorgsmaatregelen te nemen. De tijd nemen om werknemers te leren hoe een hack eruit kan zien, is misschien wel een van de eerste dingen die u kunt doen om cyberaanvallen te verminderen. Door bedreigingen vroegtijdig te detecteren, kan de hoeveelheid schade worden verminderd. Preventie is ook essentieel om de kans op aanvallen te verkleinen. Houd uw besturingssystemen up-to-date, gebruik versleutelingssoftware om informatie te beschermen en gebruik sterke wachtwoorden die vaak veranderen. Deze stappen zijn goede preventieve maatregelen. Verbreek indien mogelijk de netwerkverbinding tijdens de aanval. Reinig en controleer uw systeem na opnieuw opstarten. Zorg ervoor dat uw IT-medewerker op de hoogte is van de situatie. Controleer op e-mails die visachtig zijn, en andere ongebruikelijke gebeurtenissen.

Meld het incident

Dien na de aanval een rapport in door contact op te nemen met lokale en nationale instanties, vooral als u sofinummers of andere nationale informatie hebt opgeslagen. In het geval dat uw bedrijf wordt aangevallen, moet u uw klanten ook laten weten of er al dan niet toegang is verkregen tot hun persoonlijke gegevens. Zelfs als u het niet zeker weet, is het essentieel dat u ze dit laat weten. Veel bedrijven doen dit via e-mail. Als u klanten heeft in de Europese Unie, bent u verplicht om hen tijdig te informeren wanneer zich een datalek heeft voorgedaan onder de nieuwe AVG-wet. Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, zal het belangrijk voor ons zijn om te blijven proberen voorop te blijven lopen in de wereld van informatiesystemen. Het is mogelijk om een ​​bedrijf efficiënt te runnen en tegelijkertijd uw klanten te beschermen.

Nu u weet waarom cyberbeveiliging belangrijk is voor bedrijven van elke omvang, is het tijd om potentiële kwetsbaarheden in uw systeem te meten en te werken aan het versterken van beveiligingsmaatregelen. Uw klanten en zakenpartners zijn afhankelijk van u om de essentiële informatie die zij in uw handen hebben, te beschermen. Door over de juiste protocollen te beschikken om een ​​cyberaanval te voorkomen, kunt u erop vertrouwen dat u er alles aan doet om uw klanten en uw bedrijf te beschermen.