Natuurpark Lelystad

Przewalskipaarden, wilde zwijnen, ooievaars, Pater Davidherten en visotters vormen slechts een greep uit de bonte dierenverzameling van Natuurpark Lelystad. In dit bijzondere park in de voormalige Zuiderzee, lijkt het alsof alle wilde dieren in de vrije natuur leven. Wie door het gebied wandelt of fietst, zal ogen tekort komen, zoveel is er te zien. Natuurpark Lelystad beschikt verder over een uitgebreid bezoekerscentrum waar geïnteresseerden informatie kunnen krijgen, leuke cadeauartikelen kunnen kopen en heerlijk kunnen eten in het parkrestaurant Willem Barentsz

Bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad

Het bezoekerscentrum van Natuurpark Lelystad is dagelijks geopend tussen 12.00 en 17.00 uur, (in de winterperiode tot 16.00 uur), met uitzondering van 25, 26 en 31 december en 1 januari, het is dan gesloten. Het bevat onder meer een expositieruimte, filmzaal, informatiebalie en winkeltje waar allerlei producten van het Flevo-landschap worden verkocht. Er zijn leuke ook speurtochten te koop voor diverse afstanden.
Naast informatie over andere gebieden van het Flevo-Landschap kunt hier ook terecht voor boeking en voorlichting over onze excursiemogelijkheden in het Natuurpark in het kader van een bedrijfsuitstapje of familiefeestje of over de nieuwe kinderpartijtjes.
Telefonisch informeren naar de arrangementen kan natuurlijk ook: tel. 0320-286130.
Tevens is er een gezellig parkrestaurant 'Willem Barentsz', waar de bezoeker terecht kan voor een drankje of een heerlijk menu.

Op bezoek bij de otter

De Giant Flevotour laat u al fietsend in ruim dertig kilometer de onverwacht grote diversiteit van het Flevolandse landschap zien. Het aanvangspunt is Natuurpark Lelystad, waarna de fietser de tocht voortzet naar het Knarbos, Larserbos, Larservaart en De Wildwallen. Na afloop is er tijd voor een welverdiend kopje koffie of een heerlijke maaltijd in parkrestaurant

Bezoekerscentra in de buurt
Eigenschappen
  • Toegankelijk
  • Rolstoelvriendelijk
  • Honden toegestaan
  • Excursies
  • Bezoekerscentrum/info
  • Parkeergelegenheid
  • Bereikbaar per openbaar vervoer
Terreinbeheerder